Mai 2010, ” Werkweek en de start van het seizoen”


Electra verplaatsenEind maart is het zover, we hebben 2 weken achter elkaar werkweek. Het weer is bar en boos. Koud en geregeld een bui maar de stemming zit er goed in. Samen met familie en vrienden wordt er ongelooflijk veel werk verricht. Sur Yonne komt na een lange koude winterslaap weer tot leven.


Huisjes worden schoongemaakt, terrassen met de hoge drukspuit gereinigd en de groentetuin wordt wordt startklaar gemaakt. Dat valt nog niet mee, in de regen spitten en gras met heel veel brandnetels verwijderen. Maar de klus wordt geklaard en het resultaat mag er zijn.
De afwasbakken van het campingsanitair heeft Peter al eerder verplaatst van buiten naar binnen zodat de gasten in de schaduw kunnen afwassen in plaats van in de bloedwarme zon.

CampingElectra verplaatsenStacaravanYonneBessenkas

Er rest nog een probleem met leidingen, want waar loopt die waterleiding nu toch naar toe en waarom zit er een gasleiding in het campingsanitair? Een en ander is toch een beetje op zijn Frans aangelegd. Het wordt gecorrigeerd, afgesloten en weer netjes weggewerkt want ja die leidingen lopen wel voor de keuken langs en die tegels moeten toch echt recht liggen willen we niet in de zomer met borden vol heerlijk eten in het grind belanden.

De stacaravan krijgt ook een beurt. het is de bedoeling dat hij geschilderd wordt maar het is te nat. Het schuurpapier loopt steeds vol. Wel wordt er een schitterend terras voor geplaatst. Wat zullen de gasten er heerlijk zitten van de zomer.

Sur Yonne StacaravanIn het restaurant krijgen we een nieuwe bar. Mooi in stijl van de oude kast die er staat, dichte kastjes eronder en een opstaande rand erboven. Een schitterende werkplek.
Alles is klaar voor de eerste gasten. Het weer klaart gelukkig op en we krijgen een prachtige aprilmaand. We ontvangen Franse gasten en leven ons uit met onze Franse taal. We hebben zelfs al campinggasten.
De eerste week van mei is het heerlijk druk. Wat is het weer gezellig zoveel gasten om je heen te hebben en voor ze te koken en te verwennen.
Een vriend uit Chandelier neemt onze gasten en ons mee op vogelexcursie. We horen en zien 30 soorten. Het is vroeg uit de veren maar we worden getracteerd op een prachtig zangconcert.

Sur Yonne vogels kijkenPeter viert zijn tweede verjaardag op Sur Yonne. Een heerlijke dag waarvan we er nog veel hopen te beleven samen. Helaas heeft het mooie weer ons een beetje in de steek gelaten. We grappen en grollen al dat we weer in de ijstijd zijn terechtgekomen. Een verschil van 20 graden met verleden week. Echt heel erg wennen dus en vooral zeer jammer voor de gasten. Gelukkig wordt het eind deze week beter en krijgen we weer een zonnetje met hogere temperaturen.
De start van het nieuwe seizoen is prima en we verheugen ons op een mooie zomer met veel gasten!

à bientôt,
Peter & Annemieke Kromhout