Juillet 2013, “Il y a longtemps que je vous ai dit de mises à jour de Sur Yonne”.


De winter en het voorjaar gaan niet zoals we verwachten. Onze vakanties gaan allemaal door, we  genieten geweldig van een bezoek aan Parijs, 4 weken in NL (al onze vrienden en familie weer zien) en een weekje wintersporten.

“Bibliotheek opgeknapt”
bibliotheek van Sur-Yonne
De bibliotheek is opgeknapt en schitterend geworden. Hij is prachtig geschilderd, er zijn latten langs het plafond gezet waardoor de ruimte een oude uitstraling krijgt. We hebben nieuwe luie stoelen gekocht, een andere bank neergezet en nieuwe boekenkasten geplaatst waardoor onze mooie boekencollectie goed tot uiting komt.

 

Helaas gaat het met het schilderen van de bibliotheek flink mis met mijn rug (Annemieke). Binnen 5 dagen lig ik in het ziekenhuis in Parijs met een forse hernia en een verlamde voet en word ik met spoed geopereerd. Tja dat is flink schrikken. Lopend het ziekenhuis in en met de brancard er weer uit en met de boodschap “Wij weten niet of het ooit weer goed zal komen,  en uw revalidatie zal zo’n anderhalf jaar in beslag nemen”.  Wat, daar heb ik geen tijd en geen zin in! Maar daar wordt natuurlijk niet naar gevraagd. We hebben direct hulp voor het seizoen geregeld. Naast mijn moeder, die veel komt om te helpen, hebben we Paul en Carla gevraagd om 3 maanden bij ons allerlei hand en span diensten te doen. Was het in het begin moeilijk om dingen los te laten nu is het vooral genieten dat de toko doordraait zonder dat manlief overspannen raakt omdat hij alles alleen moet doen.  Gelukkig kan ik, buiten me overal mee te bemoeien, zelf ook weer het één en ander.

“Werkweek”

Sur-Yonne, nieuwe staldeuren

Eind maart is de werkweek. Er is hard en veel gewerkt. De staldeuren van het campingsanitair zijn prachtig in oude stijl vernieuwd, de terrassen voor de chaletjes zijn vervangen, natuurlijk is er weer heel erg veel schoongemaakt en is er drastisch gesnoeid op ons prachtige terrein. De grote  klussen zijn afgerond en de nadruk ligt op onderhoud en renovatie.
Onze website wordt omgebouwd en krijgt een nieuw uiterlijk door Jitske (Paladijn, internet en communicatie). Zelf ontwerpen we een nieuwe folder die tevens op de website geplaatst wordt. Heel Sur Yonne krijgt dus een nieuw fris PR-jasje.
Eind april gaan we open, een maand later dan gepland. Het is gelijk een drukte van belang. Het hotel zit helemaal vol met wandelaars, fietsers en mensen die net als wij willen genieten van al het moois dat de Bourgogne te bieden heeft.

“Schilderen in de Morvan”

Schildersgroep Sur-YonneIn juni ontvangen we een groep schilders die bij ons op het terrein een schilderscursus krijgen van Beb Kruese. Het is supergezellig, we kopen een schilderij van Netty Som. Zij heeft de oude schuurdeur van Peter geschilderd waar een prachtige stokroos naast groeit. Eind juni zit ons hotel vol met wederom een schildersgroep die cursus heeft bij Jan van Lokhorst. Zij geven aan het eind van de week een expositie en wij worden gevraagd om te jureren. Erg leuk! De drie mooiste schilderijen die wij uit hebben gekozen mogen een jaar lang in ons restaurant hangen. Echt super! Volgend jaar gaan ze weer terug naar diegene die ze geschilderd hebben.

“Prachtige zomer!”

Stokrozen Sur-YonneNa een koud en nat voorjaar genieten we nu van een prachtige zomer. De camping staat weer gezellig vol en het hotel loopt deze week ook vol. We zijn weer volop aan het kokkerellen en de groentetuin gaat eindelijk wat rendement geven. Prachtige kroppen sla halen we eruit, de tomaten, preien en boontjes weten eindelijk wat hun taak op deze wereld is namelijk groeien en zorgen dat we onze gasten kunnen verwennen met lekkernijen gemaakt van groenten uit eigen tuin.
Met mijn rug gaat het gelukkig een stuk beter. Mijn voet laat het nog wel eens afweten maar drie maal per week fysio en dagelijks zwemmen in het zwembad van onze lieve vrienden Trees en Frans doen wonderen. Ook een gecompliceerde hernia blijkt inpasbaar te zijn in het leven van twee hotelcamping eigenaren en ook nu bewijzen Peter en ik weer dat “Nous sommes une bonne équipe”

À BIENTÔT, PETER & ANNEMIEKE