Septembre 2016, à la fin de l’été


Jim komt mij melden ‘weet jij wat het best bewaarde geheim van Sur Yonne is?’, geen idee! ‘Jullie strandje aan het eind van jullie terrein waar je prachtig de rivier in kunt om te zwemmen!’. Tja, nooit zo over nagedacht maar ook dit jaar is er weer door jong en oud veel gebruik van gemaakt. Kinderen hebben met stenen een soort pierenbadje gemaakt waardoor de kleinsten kunnen badderen onder toezicht van de ouders, volwassenen zwemmen er in het keerwater of wagen zich in de  stroomversnelling en de malloten onder ons gaan met een krokodil of luchtbed de rivier af.
Ach ja en zo natuurlijk ook de eigenaren van Sur Yonne want wat is er heerlijker dan, vlak voordat het eten opgediend gaat worden, even af te koelen in de Yonne. Vooral als je dit samen mag doen met 3 meiden van rond de 18. Zij hebben ons afgelopen zomer geholpen met schoonmaken en bedienen en vooral met veel lol maken. Charlotte, Annebel en Titia super bedankt, niet alleen voor jullie hulp maar vooral ook voor jullie gezelligheid en de vele lol die we hebben gehad.

 

De ‘lange eettafel’ op Sur Yonne

Ook dit jaar hebben we weer super veel gekookt en hebben we veel gasten mogen ontvangen aan onze ‘lange eettafel’. We hebben genoten van alle prachtige gesprekken die zo aan tafel ontstaan. Sommige mensen zijn in het begin wat huiverig om mee te eten aan ‘de lange tafel’ maar ondertussen hebben we al veel gasten die er juist voor terugkomen.
Eén van onze gasten schrijft op Zoover: “Gezellig met z’n allen aan ‘de lange tafel’ eten, zag ik in het begin een beetje tegenop maar was elke avond heel gezellig en heerlijk eten met zorg en liefde bereidt”. Kijk daar doen we het voor.

Enkele favorieten van deze zomer zijn:
Tartare de saumon cru et saumon fumée
Dorade en papillote aux tomates et pâtes
Glace citron

Pelgrims

Hoewel we niet helemaal aan de route naar Santiago de Compostella liggen hebben we dit jaar tot 2 maal toe Pelgrims mogen ontvangen. Een stel wandelaars, Johan en Yvon, trouwe gasten die ons bijna jaarlijks bezoeken en die hier een weekje bijgetankt hebben alvorens verder te lopen. Zij zijn eind maart uit Nederland vertrokken en zijn nu bijna aangekomen in Santiago. Alle respect hiervoor. Daarnaast een stel fietsers, 2 jolige zeer gelovige super lieve oudere mannen uit Parijs die zich heerlijk verwend voelden met een pizza, salade en een lekker toetje. Voor de 2de maal zijn zij fietsend onderweg naar Santiago. Chapeau!

En dan is het alweer september

Waar blijft de tijd. Zo is het april en voor je het weet is het alweer september. Na een drukke juli en augustus maand rollen we de rust van september in. Een hele andere maand op Sur Yonne. We genieten nog volop van een prachtige nazomer met temperaturen van rond de 28 graden. De avonden worden al korter maar blijven nog lekker van temperatuur zodat we nog heerlijk aan ‘de lange tafel’ kunnen eten, de natuur bereidt zich voor op de herfst, de bomen gaan langzaamaan verkleuren. Kortom prachtig weer om nog mooie wandelingen of fietstochten te komen maken of gewoon nog even buiten te relaxen en genieten aan onze ‘lange tafel’ voordat de winter begint.

À BIENTÔT,
PETER & ANNEMIEKE