Saumon en croûte aux raisins et gingembre


“Zalm met rozijnen en gember in bladerdeeg”

In de zomer zijn er bij ons supermooie grote oceaan zalmen verkrijgbaar. Gewoon in de supermarkt waar 3 maal per week verse vis aangevoerd wordt. Ze worden prachtig op ijs tentoongesteld. Een lust voor het oog om er langs te lopen. Voor dit recept fileert Peter een grote zalm. Voor het gemak kunt u in dit recept ook gebruik maken van ontvelde zalmfilets.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 1 kilo ontvelde zalmfilet
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 10 stukjes klein gesneden stemgember + siroop
  • 50 gram rozijnen
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • zout en peper

Bereiding:
Meng de boter met de gember, siroop en de rozijnen en zet het botermengsel apart.  Plak 6 plakken bladerdeeg aan elkaar tot een rechthoekige lap ontstaat die ongeveer 5 cm groter is dan de zalm. Leg deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Bestrooi de zalm met zout en peper en leg de helft op het bladerdeeg. Smeer deze helft in met het botermengsel. Leg de andere helft er bovenop. smeer de randen van het bladerdeeg in met het losgeklopte ei. Maak een 2de rechthoekige plak van het bladerdeeg en leg deze over de zalmfilets heen. Druk het bladerdeeg strak om de zalm heen. Druk de randen dicht met een vork zodat er een streepjespatroon ontstaat. Zet het pakket minstens een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het zalmpakket uit de koelkast en smeer hem in met het overgebleven losgeklopte ei. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm en croute in ongeveer 30 à 40 minuten gaar. Haal de zalm uit de oven en laat hem 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Bon appetit!

Bronvermelding: Eigen recept