Welkom 2021, 2020 is voorbij!


Wat een jaar is het geweest! Een slecht jaar? Neuuh. Een moeilijk jaar? Ach…. Een jaar met ups en downs? Dat zeker en niet alleen door COVID-19.

Half maart gaat Frankrijk op slot. Wat nu? Veel onzekerheid, mogen we dit jaar open, wat gebeurt er als er niemand kan komen? Gaan we failliet? Begin juni mogen we weer open en naast alle annuleringen die we gehad hebben stromen de boekingen binnen. Eerst de Fransen, dan de Belgen en voorzichtig schoorvoetend de Nederlanders. Vooral de chaletjes zijn in trek. Een eigen slaapkamer en badkamer met een eigen terras en genoeg ruimte om afstand te houden spreekt gasten aan. De camping hebben we gehalveerd en gasten maken gretig gebruik van het privé sanitair dat we aanbieden.

Helaas kunnen we dit jaar niet aan de lange tafel eten. We worden steeds creatiever in het bedenken van oplossingen. Het ontbijt serveren we aan tafel en ’s avonds eet iedereen aan zijn eigen tafeltje. Gelukkig hebben we er 8. Grappig genoeg ontstaan er nog steeds leuke gesprekken tussen de gasten onderling, al is het op afstand.

Favoriete recepten dit jaar: 
         – Soupe à la oignon
         – Filet de mignon à la sauce moutarde
         – Tia maria, geen dessert maar wel een heerlijke begeleider bij een kopje koffie na de maaltijd.

 

Onze Els kan ons dit jaar niet komen helpen, is niet verstandig in deze tijd, dus doen we alles met z’n tweetjes. Daar we minder mensen toelaten op de camping lukt dit goed. De maanden dat we open mogen zijn draaien we top, september is zelfs nog nooit zo druk geweest.

En dan komt oktober. Als we alles winterklaar gemaakt hebben gaan we weer in Lock down. Even slikken maar we zijn gezond en zetten door. November geeft prachtige zonnige dagen. Samen schilderen we alle kozijnen van het hotel. Peter maakt een nieuw plafond in de slaapkamer van Maison du Bois Tordu en we leggen er samen laminaat. We vermaken ons wel.

En nu 2021. Op naar een nieuw seizoen. Tegen de tijd dat wij weer opengaan en gasten gaan ontvangen zal alles er hopelijk rustiger uitzien en kunnen we met z’n allen weer op vakantie. Gewoon een hand kunnen geven bij aankomst van gasten zou fijn zijn maar niet noodzakelijk. Kom vakantie vieren in de heerlijke Morvan waar rust en ruimte nog heel gewoon is en wij u met Bourgondische gastvrijheid ontvangen. We hebben er weer zin in!

Bonnes Vacances et à bientôt,

Peter & Annemieke