Ons terrein


Het terrein van hotel-camping Sur Yonne in de Morvan

Hotel camping Sur Yonne ligt aan de gelijknamige rivier de Yonne. Deze snel stromende rivier vindt zijn oorsprong in de Morvan en mondt uit in de Seine.
Ons terrein is 2,5 hectare groot, waarvan 360 meter rivieroever. Het ligt aan de westrand van de Morvan, in het gehucht Bellevault (6 huizen) in de gemeente Epiry. Wij zitten in het lage gedeelte, de Bas-Morvan, op 220 meter hoogte. Hierdoor hebben wij een aanzienlijk beter klimaat dan in de Haut-Morvan. De winters zijn vergelijkbaar met Nederland, het voorjaar is uitbundig, de zomers aangenaam warm. De nachten zijn zomers vaak heerlijk koel.

Bellevault is genoemd naar de man die op ons terrein in 1752 een watermolen stichtte. De watermolen is helaas afgebrand in 1867, slechts enkele stukjes muur herinneren er nog aan. Het oude woonhuis stamt uit 1795, de rest is in 1868 van het verzekeringsgeld van de watermolen gebouwd, en het geheel is toen boerderij geworden. Ooit hebben er 5 gezinnen in de 2 gebouwen gewoond, tevens was er een café.
In 1996 is het door een Nederlands stel gekocht die er hotel camping Sur Yonne van gemaakt hebben. Wij zijn sinds februari 2009 de trotse eigenaars van Sur Yonne.