Septembre 2009, “Ons eerste seizoen”


PizzaovenHet seizoen is in mei met volle kracht begonnen. De chaletjes worden veel verhuurd aan wandelaars die super enthousiast zijn over deze accommodatie, de omgeving en de wandelingen. We luisteren goed naar onze gasten en proberen ze bij te staan met allerhande advies. Hetgeen niet meevalt wanneer je eigenlijk alleen het terrein van Sur Yonne goed kent en de omgeving nog niet. Gaandeweg het seizoen ontdekken we steeds meer leuke wandelingen en andere activiteiten in de prachtige Morvan.

ChaletjeDe maand juni brengt wat rust en we kunnen even bijkomen van alle hectiek van mei. We pakken zelf de fiets en trekken erop uit. We fietsen een geweldige tocht van 40 km langs het kanaal du Nivernais met 16 sluisjes. We genieten met volle teugen, wat een luxe, wat een rijkdom om in zo’n prachtige streek als de Morvan te mogen wonen.

Fietsen MorvanSur Yonne komt eind juni weer tot leven. Onze motorvrienden komen langs. Overdag maken zij prachtige tochten over kleine weggetjes. Met name het bochtenwerk in de Haute Morvan is favoriet. Peter mag helaas nog niet mee. Het is nog steeds niet gelukt om zijn motor in te voeren. Tja, wanneer de Prefectuur vraagt welke carrosserie zijn motor heeft explodeert hij bijna. Helaas helpt het niet om sneller een Frans kenteken te krijgen. ’s Avonds wordt de jeu de boule baan onveilig gemaakt en worden er heuse wedstrijden gehouden waarbij onze motorvrienden aanwijzingen krijgen van een fanatieke jeu de bouler van Ma Boule uit Ede.

Jeu de boullesIn juli en augustus staat de camping vol en moeten we geregeld ‘complet’ verkopen. Dat hadden we in juni niet gedacht. We horen ondertussen van collega’s dat gasten op het laatste moment boeken. We zijn apetrots en vinden het heerlijk om onze gasten te verwennen en hun verhalen te horen.

 

Pizzaoven

Zo’n eerste hoogseizoen draaien gaat natuurlijk niet altijd zonder problemen tegen te komen. Nadat we de pizzaoven diverse malen op kleine gezelschappen hebben uitgeprobeerd gaan we pizza’s bakken voor 30 man. Dat komt dus neer op 60 pizza’s bakken. Dat is dus héééééééééél hard werken en helaas we komen er niet aan toe om te gasten van een drankje te voorzien. Gelukkig is broer Eddy aanwezig die met veel zwier de drankvoorziening op zich neemt.

Camping Morvan Sur Yonne

De groenten en fruittuinDe groenten en fruittuin beginnen in deze tijd ook letterlijk hun vruchten af te werpen. Wat is het geweldig om zo met de seizoenen te leven. We halen kilo’s tomaten van de struiken en Mike en Tineke gaan bramen plukken op ons terrein. Tineke leert ons hoe we bramenjam moeten maken. Geweldig! De pruimen gaan in de jam en in de taarten. De appels worden verwerkt tot appelmoes en gaan deels de kelder in om later taart van te maken.

 

 

Bourgondisch etenOns domein levert een overvloed aan producten die we verwerken in ons Bourgondische dagmenu. Hoe komen ze toch bij de term “Leven als God in Frankrijk”?

NazomerMomenteel is het september en genieten we van een heerlijke “l’été Indian”. Het is gemiddeld zo’n 20 à 25 graden. We hebben onze Franse lessen weer opgepakt, plukken volop walnoten uit onze bomen en kijken uit naar de gasten die samen met ons gaan genieten van naar wat zich nu aan laat zien een schitterende nazomer en geweldige herfst!

À Bientot,

Peter & Annemieke