Janvier 2019, bonjour à toutes à tous!


Alweer 10 jaar Sur Yonne!

Wat heeft het ons gebracht!

Peter en Annemieke KromhoutUiteraard een heel ander leven dan in Nederland maar dat zal niemand verbazen. Het samen eigen ‘baas’ zijn is fantastisch al hebben we hier wel onze weg in moeten vinden. Tegenwoordig zeggen we vaak “gaan we weer, Jut en Jul op safari” en stappen we gemoedelijk samen hand in hand over het terrein. Het is hard werken maar wat een rijkdom heeft ons dit gebracht.
We hebben heel veel gasten zien komen en gaan. We zijn een rijker mens geworden door alle prachtige maar ook verdrietige verhalen die we te horen hebben gekregen. We denken nog vaak aan Jan, één van onze eerste gasten. Hij had darmkanker en wist dat hij niet lang meer te leven had. Hij heeft zich heerlijk Bourgondisch laten verwennen door ons en wilde ondanks zijn zieke lijf nog bomen bij het meertje achter ons huis snoeien. Het zijn nog altijd de bomen van Jan als we er langs lopen.

Waar zijn we goed in geworden, wat is de kracht van het concept op Sur Yonne!

Tja moeilijke vraag altijd. We willen niet pronken of naast onze schoenen lopen maar weten waar je krachten liggen is belangrijk. Oké dus, waar zijn we goed in geworden; Koken en sfeer creëren, we hebben een goed evenwicht gevonden. Peter maakt het hoofdgerecht en Annemieke de voor- en nagerechten, Peter doet de afwas (goed geregeld moppie) en Annemieke de bediening. Restaurant Sur YonneWe zijn er achter gekomen dat iedere dag koken prima kan als we een grens van 18 gasten hanteren. Als je zelf kunt genieten en met rust en liefde je eten bereid straal je dit uit naar je gasten. Neem daar ons concept van eten aan de lange tafel bij en je krijgt een Bourgondische sfeer. Doordat we ieder ons eigen gerecht maken hebben we ons makkelijker kunnen ontwikkelen. Zo is Peter een kei geworden in het fileren van vis en heerlijk bereiden van vlees, zoals zijn goddelijke Faux-filet au beurre de Maitre gebakken op de BBQ. De kracht van Sur Yonne ligt onder andere in de vele wandel- en fietsroutes die klaar liggen voor onze gasten. De afgelopen 10 jaar is deze voorraad flink uitgebreid en beter uitgewerkt. Vooral het voorjaar is magnifiek om te wandelen. Het is een gekrakeel van ongelooflijk veel vogels en de natuur ontluikt in prachtige en diverse kleuren groen. Benieuwd naar de ervaringen van gasten over ons wandelarrangement, bekijk het filmpje op You Tube

Wat gaan we doen in 2019!

We gaan door met waar we goed in zijn, het ontvangen en verwennen van gasten. In de zomer mogen we het Tollens Emsemble ontvangen. Een enthousiaste groep musici die concerten in de omgeving gaan geven.
Momenteel zijn we bezig met het renoveren van de badkamer van ons vakantiehuis Maison du Bois Tordu. De oude is eruit gesloopt en het aanleggen van de nieuwe leidingen is begonnen. Het ziet er nu nog niet uit maar volgens mij wordt het prachtig.
En last but not least gaan we natuurlijk door met het uitproberen van nieuwe recepten zoals bijvoorbeeld:
Betterave au fromage de chèvre
Chou-fleur grillé à la courte de moutarde
Quiche aux épinards et feta

Trek gekregen, kom gerust je vakantie vieren op Sur Yonne en geniet aan de lange tafel van onze nieuwe recepten maar zeker ook van onze klassiekers uit de Franse keuken.

Bonne journée et à bientôt,
Peter et Annemieke