Juillet 2012, “Au fort de l’été!”


Stacaravan VerandaWe zijn al weer halverwege het seizoen en al weer 3,5 maand bezig met gasten, lekker koken, verwerken van alle lekkere producten die uit onze groentetuin komen zoals courgettes, bieten, peultjes, sla, knoflook, aalbessen, frambozen etc. Een bijzonder moment is in juni wanneer al onze campinggasten spontaan aanbieden om mee te helpen in onze tuin. Peter staat bezorgd zijn bosmaaier af aan onze Belgische vriend Johan die zich helemaal uitleeft op de oprijlaan. De overige gasten duiken de tuin bij het hotel in en er wordt gespit dat het een lieve lust is. We hebben plezier voor 100!

De stacaravan is net voordat we hem eind april verhuren klaar. Hij is prachtig geworden. De luifel biedt inderdaad een hoop gezelligheid en geeft een knus gevoel als je buiten zit. Binnen is het geheel heerlijk opgefrist. Het laminaat en zeil maken de caravan ruimer, het bed ligt goed en de kinderkamer is een echte kinderkamer geworden. Het vernieuwde sanitair is weer goed schoon te houden en er zit een heerlijke douche in. De horretjes zijn met enig gezucht en gesteun van manlief toch nog in elkaar gekomen en weren warempel de vliegende beestjes.

Eind april schaffen, we op advies van één van onze lieve klanten een GPS aan. Onze wandelingen zijn we langzaamaan aan het overzetten op GPS routes. Heeft u een eigen GPS dan kunnen wij deze routes voor u op uw GPS plaatsen. Een GPS bezitten is verslavend. Je wilt alle mogelijkheden die het apparaat biedt leren kennen. Ook het besturingsprogramma via Garmin wil je uitgebreid leren kennen. Best lastig als het ondertussen al hoogseizoen is en je zelf dus geen tijd hebt om wandelingen te lopen of om lang achter de computer te zitten. Gelukkig hebben we nu ook weer tal van gasten die ons snel en deskundig uitleg kunnen geven. Het leuke aan de GPS is onder andere dat je er zelf routes mee kan maken. Eén van onze gasten wilde trainen voor de 4-daagse van Nijmegen en graag een wandeling van ongeveer 20 km over de verharde weg lopen. Nu hadden we deze niet in voorraad maar hij was zo gemaakt met de GPS. Uitdraaien op een topo-kaart via de computer, tekst erbij en klaar is kees. Een leuke service erbij voor onze gasten (en een leuk speeltje voor onszelf!)

SchilderenIn juni ontvangen we 2x een schildersgroep. De 1e groep verblijft, eet en schildert op Sur Yonne.
Er worden prachtige schilderijen gemaakt onder leiding van Pieter Manintveld. De groep is heel divers hetgeen terug te zien is in de resultaten. Op vrijdagavond wordt er een kleine expositie gehouden onder het genot van een BBQ door ons georganiseerd.

De 2e groep verblijft ook bij ons maar schildert en eet elders. Zij schilderen bij Jan van Lokhorst die vlakbij ons een 2e huis heeft. Een prachtige boerderij met veel mogelijkheden tot aanzetten van creativiteit. Ook zij houden op vrijdagavond een expositie op de boerderij. De resultaten zijn hier ook indrukwekkend. Wat erg gezellig is dat wij met al onze gasten genodigden zijn. We genieten van de schilderijen en worden verwend met lekkere hapjes en een glaasje wijn.

Gelukkig hebben we nog 3,5 maand te gaan en we verheugen ons op alle gasten die nog zullen gaan komen, alle recepten die we nog voor ze klaar zullen gaan maken, de kampvuren, de BBQ’s, de lach en de traan die een vertrek van gasten soms veroorzaken.

Speelgoed
à la prochaine fois,

Peter & Annemieke Kromhout