Mai 2017, Joie de vivre!


Na zelf heerlijk op vakantie te zijn geweest naar Dubai genieten we momenteel weer volop van ons prachtige Bourgondische stekje Sur Yonne. Alles staat volop in bloei, de vogels fluiten dat het een lieve lust is en nu de ijsheiligen weer voorbij zijn mogen de plantjes weer in de bakken en is Annemieke alweer druk bezig om haar eigen kweek in de groentetuin te zetten.
Wat staat het gezellig en wat is het weer heerlijk om te doen.


Half april hebben we met lieve vrienden en familie onze beroemde en ondertussen beruchte werkweek gehouden. Er is weer verschrikkelijk veel gedaan met als topper Chaletje 1 en deels Chaletje 2 die helemaal opgeknapt zijn. Laminaatje erin, boiler naar buiten geplaatst waardoor er een ruime badkamer is ontstaan en nieuwe bedden.

Wandelen en fietsen

De eerste enthousiaste wandelaars en fietsers hebben we alweer mogen ontvangen. Vooral de route langs het kanaal met de 16 sluisjes is favoriet bij onze gasten. De vele verschillende tinten groen zijn dan ook een lust voor het oog. Neem daarbij alle bermen die weer schitterend in bloei staan en je Joie de Vivre is helemaal compleet. We hebben ongeveer 30 wandel- en fietsroutes in het NL beschreven met ingetekende kaart die vertrekken vanaf Sur Yonne.
Ook zo’n zin om te komen wandelen en/of fietsen profiteer dan van 10% korting op onze wandel- of fietsarrangementen in de maanden mei en juni.

Cursus Beeldhouwen

De afgelopen 2 jaar heeft Aart Prins met veel succes een beeldhouwcursus gegeven op ons terrein. Zowel de beginner als de gevorderde beeldhouwer komt bij deze cursus uitstekend aan zijn trekken.
Heb je zin om een week te Beeldhouwen onder de bezielende begeleiding van een groot kunstenaar en ondertussen heerlijk Bourgondisch verwend worden meld je dan aan voor de cursus bij Aart Prins en voor je Bourgondische verblijf bij Sur Yonne!

Bourgondische recepten

Nog altijd serveren wij dagelijks een Bourgondisch 3-gangen menu dat wij samenstellen uit de klassiekers van de Franse keuken. Hieronder weer 3 van onze favoriete recepten:

De brocante in Epiry

Zaterdag 27 mei is het zover. De jaarlijkse brocante van Epiry is er weer. Ons kleine dorpje veranderd in een waar feest spektakel. Heel veel kraampjes met spullen van zolders, waar je soms hele mooie dingen tussen vindt, gaan voor spotprijsjes over de toonbank. Een eettent met worsten van de bbq, eigengemaakte patat en wijn ontbreken natuurlijk niet. Dit jaar staan wij er ook met een tafel vol gezellige spullen om te verkopen. Buurman moest erg om onze deelname lachen. Hij zegt: “Ik houd wel een tafel voor jullie vrij want jullie zijn niet goed in vroeg opstaan!”. Ha ha, de brocante begint om 7.00 uur en je wordt geacht om 6.00 uur aanwezig te zijn……………..

 

À BIENTÔT,
PETER & ANNEMIEKE

Bewaren

Bewaren

Bewaren