Le temps du barbecue, c’est l’été


Zomer op Sur Yonne, dan zeggen wij “BBQ tijd!”
Het is niet te geloven maar Peter heeft zijn houtskool BBQ vaarwel gezegd. Ja ja, we zijn overgegaan op een heuse 4-pits gas BBQ. Wat een joekel van een ding en wat kun je er geweldig mee BBQ’en. Het vlees schroeit mooi gelijkmatig dicht en wat is een thermometer om de kerntemperatuur van het vlees te controleren super handig. En het meest mooie is, want ik ben tenslotte van de toetjes, de BBQ is nog warm om de ananassen te bakken!

Enkele favoriete recepten van de BBQ (behalve het ijs natuurlijk):
Feta en papillote du BBQ
Tomates cerises au roquefort du BBQ
Glace à la Manque

De gerenoveerde chaletjes
De chaletjes worden goed verhuurd, al hebben we de laatste 2 weken van juli nog wat chaletjes vrij. Dus nog geen plannen, kom gezellig langs. De gasten genieten met volle teugen, de ramen en deuren sluiten goed en door het flink snoeien van de bosschages voor de chaletjes hebben de gasten een prachtig uitzicht op de rivier de Yonne.

Het water in de Yonne is trouwens heerlijk alhoewel 13 graden best koud is om te poedelen. Maar ze zeggen dat het goed voor het lijf is. En niet onbelangrijk, na een dag zo’n 30 graden gehad te hebben is het heerlijk om even af te koelen alvorens de keuken in te gaan en ons Menu du Terroir te serveren aan onze gasten.

BONNE VACANCES
ET À BIENTÔT,
PETER & ANNEMIEKE