Lapin à la moutarde


“Konijn met mosterd”

Iedereen kent natuurlijk het recept van Konijn met pruimen. Konijn met mosterd is ontstaan nadat wij dit heerlijke recept hebben gegeten in een klein restaurantje in het wijngebied Fleurie. Eenmaal thuis zijn we gaan experimenteren om het recept na te maken met goed resultaat!

Het recept vindt u onder de knop

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 konijnenbouten
  • 4 eetlepels graanmosterd bv. moutarde de Meaux
  • 3 dl witte wijn
  • 3 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 3 takjes tijm
  • 2 dl room
  • 4 eetlepels bloem
  • boter
  • zout / peper uit de molen

Bereiding
Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout uit de molen.
Schep wat bloem in een plastic zak en doe de bouten erin. Schud de zak zodat de bloem goed verdeeld op de konijnenbouten komt. Klop de overtollige bloem er voorzichtig af.
Verhit een ruime ovenvaste braadpan op een matig vuur. Smelt een klont boter in de pan en bak de konijnenbouten aan beide zijden bruin. Het vlees hoeft niet te garen.
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Haal de konijnenbouten uit de pan en zet ze even opzij. Giet het braadvet weg en smelt een nieuw klontje boter in de pan.
Snipper de sjalotjes fijn en bak ze op een laag vuur glazig, roer af en toe. Voeg na een paar minuten de mosterd toe. Laat de mosterd kort ‘meebakken’. Wellicht zie je de mosterdzaadjes ‘springen’ door de hitte. Blus de saus af met de witte wijn. Roer met een houten lepel de aanbaksels los.
Rits de blaadjes van de takjes tijm en doe ze in de pan. Laat de saus enkele minuten koken.
Leg de konijnenbouten terug in de pan. Plaats het deksel op de pan en zet hem in het midden van de voorverwarmde oven.
Gaar de konijnenbouten in 40minuten in de oven.
Haal na 40 minuten de pan uit de oven. Haal de konijnenbouten uit de pan en dek ze af met aluminiumfolie.
Zet de pan op een laag vuur en schenk de room in de saus. Laat de saus zo’n 10 minuten inkoken. Roer af en toe. Proef de saus en maak het af met peper en zout uit de molen.

Serveer de konijnenbouten op een bord samen met gekookte aardappels en courgettes met kaas.
Courgettes met kaas: snijd een courgette in plakjes van 1 cm. Kook deze kort in de bouillon. Zorg dat de courgettes een ‘bite’ houden. Leg de courgette plakjes in een ovenschaal, bestrooi ze met kaas en laat dit even smelten onder de gril.

Bon appétit!

Bronvermelding: eigen recept.