Juin 2015, notre septième saison à l’Hôtel Camping Sur Yonne


Na een heerlijke luie winter met natuurlijk een bezoek aan NL en een super zonvakantie op Gran Canaria, met onze lieve vrienden Arjen en Sandra, zijn we vol energie weer aan de slag gegaan. In maart worden we verrast door 15 enthousiaste vrienden en familieleden die zich aanmelden voor onze jaarlijkse werkweek. Er is verschrikkelijk veel werk verricht.

Zo worden de kampeerbungalows prachtig opgeknapt met mooi laminaat en een prachtige knalrode keuken. Krijgen we een betonpad voor het camping sanitair en de keuken langs, wat overigens helemaal niet gek staat en vooral geweldig loopt, krijgen de kippen een nieuw hek omdat ze het oude gesloopt hebben, worden alle gebouwen weer spic en span schoongemaakt, bomen omgehakt, gesnoeid en gehakseld, sloten leeggehaald van aangespoeld hout, het terras wordt opnieuw gelegd, latten worden om de kozijnen geplaatst, wordt er veel schilderwerk verricht en genieten we en lachen we wat af!

 

 

Start van het seizoen

Het seizoen komt langzaam op gang. In april hebben we prachtige dagen van rond de 26 graden. Daar we nog geen gasten hebben genieten we alle avonden van een BBQ en zitten tot 22.00 uur ’s avonds buiten. Eind april hebben we enkele gasten waaronder mijn tante die later in ons gastenboek schrijft: “Wij waren eind april in Epiry bij Sur Yonne. Het is er prachtig in die tijd van het jaar. Tot onze verbazing wat het er erg rustig. Zou het – juist in dit jaargetijde – van harte aanbevelen!” Tja…… waar de gasten blijven, we hebben geen idee. Gelukkig brengt de maand mei meer gasten. Mei is een superleuke maand met veel brocantes en Vides Greniers in de regio. Lekker rondreuzen en ‘ouwe troep’ bekijken. Soms vindt je mooie dingen voor weinig!

sur-yonne-juni-2015-2Zo scoren we in Montreuillon voor € 8,00 een prachtig petroleumstelletje waar we in de winter heerlijk ons suddervlees gaar op kunnen laten pruttelen.

Verder koken we weer iedere avond met veel plezier. Zo bestaat vanavond ons menu Gastronomique uit:

  • Soupe de poisson
  • Truite aux amandes
  • Chou-fleur au cumine et la coriandre
  • Purée de pommes de terre
  • Tarte à la rhubarbe

Klinkt goed hè, kom gerust eens langs om het uit te proberen!

Franse gasten

Sinds februari zijn we aangesloten bij Booking.com  Dit levert ons veel Franse gasten op waardoor er een leuke mengeling van Nederlanders en Fransen ontstaat. Zo zitten we het pinksterweekend helemaal vol. Deels omdat er een feest in Epiry is waarbij een familie een aantal kamers heeft gehuurd, deels omdat we boekingen hebben gekregen via booking.com en deels omdat we Nederlandse gasten hebben. Erg gezellig en druk, gelukkig zijn onze moeders er om te helpen.

sur-yonne-juni-2015-3Ma Kromhout van 86 jr. schilt de piepers voor de Frites Maison en Ma Hellemond van 75 jr. helpt eigenlijk gewoon met alles mee (als het maar niet te laag bij de grond is…..) Wat zijn we trots op beide moeders!

 

Een prachtig voorjaar!

Momenteel genieten we van heerlijke temperaturen, zo’n 25 à 30 graden. Met Hemelvaartsdag zijn we naar de prachtige bloemenmarkt in Tannay geweest en hebben we flink ingeslagen. Alle potten zijn weer gevuld. De tuinkas heeft zijn dienst weer bewezen. In de moestuin staan prachtige tomaten (veel teveel aldus Peter!), courgetten, boontjes, sla, rabarber, knoflook, paprika, peper, en prei. Wat is het toch leuk om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en te proberen zo min mogelijk voedsel te verspillen. Zo maken we van oud brood croutons en paneermeel, maken we alle jams zelf, maken we soepstengels met kaas erop, kunnen we niet wachten tot de eerste groenten uit de groetentuinen volgroeit zijn, doen de fruitbomen het geweldig en hebben we onze eerste kersen van eigen boom gegeten. En ja het was niet slim om eerst één kersenboom neer te zetten en heel teleurgesteld te zijn omdat hij alleen het eerste jaar kersen gaf en het tweede jaar niet. Ach het gaat een stuk beter nu er een tweede boom naast staat. Dat verhaal van die bijtjes en bloemetjes ………..

À BIENTÔT,

PETER & ANNEMIEKE