Decembre 2015, Nous vous souhaitons la bonne anneé


Hebben we normaliter temperaturen in de zomer van zo’n 25 graden, dit jaar waren temperaturen van zo’n 33 graden geen uitzondering. Best warm als je moet werken maar heerlijk als je op vakantie bent en de koelte van onze rivier de Yonne op kunt zoeken door lekker aan de oever te zitten of een prachtige kanotocht te maken. Deze tocht voert langs onze camping en is spectaculair!
Doordat het waterniveau van de Yonne bepaald wordt door het naburige Lac du Pannecièrre is er altijd voldoende water om te kanoën. Ruige stukken wisselen elkaar af met rustig kabbelende stukjes. Met een beetje geluk kom je de IJsvogel nog tegen die graag aan de oevers van de Yonne bivakkeert.

Veel maaltijden gekookt

Zo rustig als het voorseizoen is zo druk wordt het in het hoogseizoen. In juli en augustus koken we 900 maaltijden. Daar we er normaal zo’n 300 per maand koken is dit dus heel erg veel. Gelukkig hebben we deze zomer 3 weken hulp gehad van Steef en Stephanie. Zonder hen was het zeker mis gegaan. Maar wat is het verschrikkelijk kicken als het iedere avond weer lukt om een groep van ca. 25 man eten voor te zetten. Daarnaast zijn ze ook nog enthousiast over de kwaliteit. Tja …… daar groei je van en het doet je denken, “Hier doen we het voor!”. Mensen tevreden stellen, culinair verwennen en een goede vakantie bezorgen.
Enkele toppertjes deze zomer:
Oeufs et pleurotes en cocotte 
Saumon en croûte aux raisins et gingembre 
Tarte à la rhubarbe et amandes

Beeldhouwen

Begin augustus komt Aart Prins met zijn groep cursisten beeldhouwen op ons terrein. Het weer werkt super mee en ze ‘hakken’ de hele week op ons terrein naast de rivier. Een prachtige plek. die zo te zien veel inspiratie oplevert. De vorderingen zijn echt prachtig om te zien. We begrijpen nu waarom een met de hand ‘gehakt’ beeld zo duur moet zijn. Sommigen zijn er een jaar mee bezig vooral als er gebruikt wordt gemaakt van een harde steensoort.

Een week nadat de beeldhouwgroep vertrokken is mogen wij een gast ontvangen die ook aan beeldhouwen doet. Van hem kopen we uiteindelijk een beeld. Het grappige toeval wil dat hij ook uit Bennekom komt waar hij zijn beelden ten toon stelt in zijn tuin. Dus in november zijn wij even bij hem langs geweest, gezellig koffie gedronken en al zijn beelden bewonderd.

Genieten van de winter, elkaar en alweer bezig met voorbereidingen voor 2016.

Na heerlijk een maand op vakantie te zijn geweest in Nederland waar we al onze lieve vrienden en familie weer hebben mogen zien zijn we terug op Sur Yonne. We genieten van de kerst, hebben buiten alles maar dan ook alles versierd met lichtjes, de Kerstman, Rudolf, sterren, kerstboom ach teveel om op te noemen. Binnen hebben we uiteraard ook een kerstboom staan. Ronron heeft net de dans kunnen ontspringen en hoeft geen rood lintje om. Peter is blij dat wij in Frankrijk maar 1 kerstdag hebben en is 2de kerstdag aan het klussen geslagen. Deze winter gaat hij 2 badkamers in het hotel vernieuwen, goed hè alles zelf, en gaan we samen deze kamers opfrissen. Ze worden opnieuw geverfd en er komen nieuwe gordijnen.
Daarnaast worden natuurlijk de gebruikelijke dingen gedaan zoals website nalopen, prijzen, teksten, foto’s aanpassen op de diverse websites waar we op adverteren, terrein en gebouwen onderhouden en natuurlijk genieten van de rust, de tijd voor elkaar, lange avonden op de bank, poes op schoot, kacheltje aan…….. Wat moeten we nog meer zeggen, geniet van de feestdagen, elkaar, fantaseer over komende vakanties en wellicht tot gauw!

BONNE ANNÉE
ET À BIENTÔT EN 2016,
PETER & ANNEMIEKE