Juillet 2014, “La moitée de la saison est déjà terminée”


Oftewel de helft van het seizoen zit er al weer op.
Waar blijft die tijd!
De kachel wordt vlak voordat het seizoen begint geleverd door een bedrijf uit Corbigny. We waren nog even bang dat we opgelicht zouden zijn via ‘die goedkope site’ op internet waar we de kachel eerst besteld hebben. Na vier maanden mailen en onderhandelen hebben we ons geld teruggeëist. Tja en dat kan je natuurlijk allemaal wel willen en eisen maar je moet maar afwachten of het echt zo gaat. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, hebben we ons geld teruggekregen en zijn we de trotse bezitters van een prachtige Godin kachel. Net voor onze gasten arriveren is het restaurant klaar en staat er een gezellig vuurtje te knapperen. Wat ben ik trots op Peter die alles zo prachtig heeft gemaakt (wel op mijn aanwijzingen natuurlijk!)

Sur Yonne is zelfvoorzienend!

Nouja, bijna dan. We hebben hout van eigen land, eieren van onze kippen en groenten en fruit uit eigen tuin. Zolang de voorraad strekt uiteraard!
In april / mei hebben we een aantal bomen gekapt langs de rivieroever. Ze waren dood, twee bomen hebben een storm niet overleefd en moeten met vereende krachten, Peter, le quatre-quatre (spreek uit kat-kat) onze heerlijke Nissan, en mijn eigen persoontje uit het water getrokken worden. Bij de tweede boom krijgen we gelukkig hulp van onze buurman Theo. Al het hout wordt in stukken gezaagd en opgestapeld. Het moet twee jaar drogen en kan dan onze kachel in. We hebben al diverse stapels hout op ons land liggen. Dit jaar hebben we geen hout hoeven kopen.
Met onze “pondeuses” (legkippen) gaat het supergoed. We hebben er nu vijf en de dames hebben het reuze naar hun zin. Vier tot vijf eieren per dag. Blij dat er gasten zijn, die eitjes zijn om van te smullen.

Mijn twee groentetuinen staan weer vol met heerlijke sla, courgetten, aubergines, prei, boontjes (die het nog niet willen doen maar dat is een detail) en bleekselderij. Van het fruit ben ik alweer heerlijke jammen voor het ontbijt en de verkoop aan het maken.

Recepten

Belofte maakt schuld. Als je beloofd maandelijks een recept te plaatsen op de website moet je dit ook doen. Tja….. gelukkig ben ik ook maar een mens.
De recepten zijn dan niet maandelijks geplaatst maar ik hoop het goed te hebben gemaakt door afgelopen week drie heerlijke recepten geplaatst te hebben op onze website, namelijk Salade de courgettes, Tomate farcie en Gateau Annick.

Schilderen in de Morvan


Eind juni zit ons hotel voor het zesde achtereenvolgende jaar vol met een schildersgroep die cursus heeft bij Jan van Lokhorst. Zij geven aan het eind van de week een expositie en wij worden, net als in 2013, gevraagd om te jureren. Erg leuk! We kiezen weer de drie mooiste schilderijen uit en een vierde die van ons de oeuvre prijs krijgt. We krijgen de schilderijen weer mee om in het restaurant op te hangen. Verleden jaar is het gelukt om het schilderij van Piet, Dame onder de douche, te verkopen voor hem. Echt super!

En last but not least Sur Yonne is eindelijk te volgen via Facebook!

Na veel aandringen van vrienden en gasten omdat het toch echt niet meer van deze tijd is om niet deel te nemen aan social media zijn we sinds twee maanden te volgen via Facebook. Vindt u het leuks om wekelijks een bericht over Sur Yonne te lezen wordt dan vriend van Hotel Camping Sur Yonne op Facebook.

À BIENTÔT, PETER & ANNEMIEKE