Januari 2023, de kerstspullen zijn opgeruimd. Op naar een nieuw seizoen met gezellige gasten. We hebben er zin in!


Januari is voor ons altijd een tijd van bezinning, Dry January pfff, en vooruit te kijken naar een nieuw seizoen op Sur Yonne. Waar zijn we trots op, wat willen we verbeteren, hoe bereiken we mensen om naar de prachtige Morvan te komen en te genieten van het Bourgondische leven op Sur Yonne waar de tijd stil lijkt te staan.

Waar we o.a. trots op zijn?

Dat we Sur Yonne omgetoverd hebben tot een Bourgondisch bedrijf waar we in staat zijn om gasten te ontvangen en ze een relaxte vakantie te bezorgen. Dat de camping en het hotel weer gevuld zijn met lachende gezichten. “De lange tafel”, die gelukkig afgelopen jaar weer mocht, waar we onze gasten verwennen met een Bourgondische maaltijd.
Een topper dit jaar is onze bietensalade met geraspte gietenkaas op een bedje van rucola.

Wat we willen verbeteren?

Eigenlijk niets. Zoals Sur Yonne nu draait past het helemaal bij ons. Het is een uiting van hoe wij in het leven staan en hoe wij mensen graag een fijne vakantie willen aanbieden. Wel zou het leuk zijn om mijn nieuwe hobby “koekjes bakken” ook door te voeren in het seizoen. De vraag is natuurlijk of ik er dan de tijd en de rust voor heb. Eén van mijn favoriete recepten is gemberkoekjes met kruiden.

Hoe bereiken we mensen om naar de prachtige Morvan te komen?

Om de één of andere reden is de Morvan een gebied waar veel mensen langs rijden om naar het zuiden toe te snellen. Zo zonde, want wat is er nu heerlijker om na 8 à 9 uur reizen aan te komen op je vakantie adres en je te installeren op de camping of in een chaletje en daarna aan te kunnen schuiven aan “de lange tafel” voor een heerlijke maaltijd. Naast de vele beschreven wandel- en fietsroutes is het prachtig om een kanotocht te maken over de Yonne.

Op die manier geniet je vanaf het water van de prachtige Morvan en hoogstwaarschijnlijk wordt je getrakteerd op de ijsvogel. Dit is een typische viseter en dus sterk aan water gebonden. Vanwege zijn voorkeur voor steile wanden om in te broeden, komen ze vaak voor bij stromend water, omdat daar van nature door erosie steile oevers ontstaan (Bron Wikipedia)

Voor iedereen “les meilleurs voeux pour 2023!” geniet en maak er een prachtig jaar van kijk om naar je naasten en nog beter neem ze mee op vakantie naar Sur Yonne.