Nous vous adressons nos meilleurs voeux pour cette année 2018!


2017 is een seizoen met een trage start

Begin april, de werkweek is geweest, het weer is prachtig, alles staat er mooi bij en wij zijn klaar om in grote getale gasten te begroeten. In de meivakantie hebben we een prima bezetting, helaas duurt dit jaar de schoolvakantie maar 1 week. Daarna wordt het rustig. We hebben wel wat gasten maar ze zijn op 1 hand te tellen. Waarom………….geen idee. De PR is gedaan (en goed al zeg ik het zelf), het weer is goed dus “c’est comme ça!” De boekingen stromen wél binnen en met enige vrees kijken we uit naar het hoogseizoen. We hebben geen fulltime hulp kunnen vinden zoals onze 2 geweldige meiden verleden jaar. Gelukkig komt Dorine ons 3x per week voor 3 uur helpen met de schoonmaak en de tuinen. Tevens komt mijn supermoeder ons 3 weken ondersteunen in het hoogseizoen. Juli, augustus en september maken de trage start van het voorseizoen helemaal goed. We zitten continu bijna helemaal vol, zowel op de camping als in het hotel. Helaas leveren mijn polsen veel problemen op en is het sjouwen met borden lastig. Gelukkig hebben veel lieve gasten ons geholpen door even een extra handje aan te bieden waarvoor onze grote dank! In november ben ik geopereerd en functioneren de polsjes weer prima.

Dag stacaravan, hallo Maison du Bois Tordu

Half september hebben we een prachtig vakantiehuis gekocht. Het ligt vlakbij Sur Yonne, voor insiders bovenaan de heuvel richting Epiry bij de spiegel, op ongeveer 200m. afstand. We hebben het Maison du Bois Tordu gedoopt, een (zeer vrije) vertaling van onze achternaam “Kromhout”. De winter gebruiken we om Maison du Bois Tordu aan te passen aan onze Bourgondische stijl. Peter heeft hard gewerkt om alles prachtig te maken. Momenteel is het wachten op het bestelde aanrechtblad. Eind februari arriveren de eerste huurders, dat moet goed gaan. Tja en dan nog “Dag stacaravan”.

Na ongeveer 20 jaar trouwe dienst op Sur Yonne was de stacaravan niet meer van deze tijd en hebben wij besloten om het weg te geven aan onze oud ijzerhandelaar waar hij een prachtig 3de leven krijgt. De boer heeft hem met de trekker het land afgetrokken. Dit kost je bijna 10 jaar van je leven. Zo spannend, je vraagt je af “breekt hij dwars doormidden, breken de wielen af of stort hij gewoon helemaal in elkaar”. Het antwoord is “nee hoor, ik worstel maar ben bovengekomen en daarna afgevoerd naar een neef van de oud ijzerhandelaar”. Voor sommige spijtig dat hij weg is maar voor ons een opluchting. Hij ging teveel werk geven.

Menu Gastronomique wordt Menu du Terroir

Alleen een naamswijziging omdat wij denken dat Menu du Terroir onze gerechten beter dekt. Wij ontwikkelen ons meer in de richting van de mooie traditionele boeren Franse keuken zoals terug te zien in ons favoriete menu hieronder;
Assiette de crudités
Boeuf à la Bourguignonne
Fromage blanc aux fruits rouge

 

À BIENTÔT,
PETER & ANNEMIEKE