Januari 2020, het laatste nieuws uit de Morvan


“Waardering van onze gasten”

Een 9 krijgen, wie is er niet blij mee! Jawel, we hebben van Booking.com een 9 gekregen. Grappig dat we daar, ondanks dat we allang de schoolbanken hebben verlaten, nog dolblij mee zijn. Het zegt tenslotte iets wat over hoe de gasten over je denken. Hard werken en onze gasten een goede vakantie bezorgen is ons motto, heerlijk als je gasten er ook zo over denken.

“Deze winter doen we niets……..”

O, is dat zo! Niet dus. Tijdens onze vakantie ontstaat er lekkage in K10. De buurman ziet het water op een gegeven moment onder de voordeur lopen. Niet goed dus. Hij belt ons op met het verhaal dat er lekkage is vanuit het hotel naar het kantoor maar……. we hoeven niet terug te komen. Heel lief van hem maar we zitten niet lekker meer in NL. We vragen onze vriendin Dorine om foto’s te maken en de buurman staat in 2 cm water in het kantoor. Toch maar naar huis dus. Gelukkig is alles via de voorzetwanden van het kantoor op de vloer gelopen en zijn de meubels gespaard gebleven. Maar wat een stank en wat komt er veel water uit het plafond daar waar Peter er gaatjes in geboord heeft. Een offerte laten maken en de verzekering gebeld, die heel coulant alle schade vergoed. De schilder heeft in mei tijd om te schilderen????? Oké dan gaan we zelf wel aan de slag. Maar eerst alles maar eens laten drogen. We gaan weer lekker terug naar onze woonboot in NL en nee die is niet van ons maar hebben we gehuurd.

“Een nieuw dak”

Ach rustig aan doen is niet onze sterkste kant. Je moet lekker bezig blijven. Deze klus hebben we uitbesteed aan een aannemer in Corbigny. Het dak van Maison du Bois Tordu wordt vervangen. Er komen nieuwe leien en een zinken dakgoot op. Er wordt een Veluxraam bovenaan de trap geplaatst dat voor veel extra licht en betere circulatie zal zorgen. Het wordt prachtig! Iedere dag controleert mijn Peter de bouwplaats. Hij heeft me zelfs zo gek gekregen om te helpen opruimen…………

“Recepten”

Sinds 3 weken vliegen de kraanvogels alweer over op weg naar het noorden. Voor ons altijd een teken dat het seizoen eraan komt. We gaan weer lekkere recepten voor onze gasten koken zoals b.v. onderstaande favorieten:
Gazpacho
Saumon aux épices de poulet du BBQ
Tarte aux noix

BONNE VACANCES
ET À BIENTÔT,
PETER & ANNEMIEKE