Février 2014, Een kookboek, ‘un poulailler’ en een nieuw jasje voor het restaurant


“Nous sommes en train de…….”
Het is weer winter en na onze welverdiende vakantie in Zuid Frankrijk en daarna in Nederland zijn we weer druk bezig met……..van alles en nog wat!

morvan-wandelen-fietsenIn december hebben wij een tweede website gelanceerd speciaal voor wandelaars en fietsers. Deze nieuwe website, http://morvan-wandelen-fietsen.com/,  wordt steeds verder geperfectioneerd en gevuld met wandelingen en fietsroutes. Sommige zijn bestaande routes en andere zijn nieuw. Alle routes zijn beschreven en ingetekend op kaarten. De meeste zijn beschikbaar als GPS route. In de reserveringen is het resultaat van de nieuwe website al merkbaar. Een flink aantal gasten heeft een wandelarrangement bij ons geboekt. Zou de crisis dan echt gaan afnemen??? We hopen het, het begint al meer te kriebelen en we krijgen steeds meer zin in het nieuwe seizoen met veel gasten die we Bourgondisch mogen verwennen op deze prachtige plek in de Morvan.

Een kookboek? Of toch maar niet!

Geregeld krijgen we van onze gasten de vraag om het recept van eten dat we serveren in ons restaurant. Natuurlijk zijn we de beroerdste niet en kopiëren we het betreffende recept. Zo ontstond het idee om een klein kookboekje te schrijven en tegen vergoeding van de kosten aan onze klanten te verkopen. Omdat we eigenlijk een grotere doelgroep van onze culinaire kunsten willen laten genieten hebben we besloten dit niet te doen maar maandelijks een recept op onze website te plaatsen onder de rubriek recepten. Geïnteresseerd in de Bourgondische keuken volg ons dan via onze website.

Eindelijk “un Poulailler”

sur-yonne-kippenhok

Ja ja, eindelijk na vijf jaar hebben we een kippenhok. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om te beginnen met een beperkt aantal kippen. Het idee was eerst een groot kippenhok te maken met een stuk of tien kippen erin. Leuk voor de gasten en vooral lekker om verse eieren bij het ontbijt te kunnen serveren. Maar ja, wie onderhoudt het kippenhok in het hoogseizoen en hoeveel werk geven tien kippen. Geen idee! Vandaar de keus voor dit knusse kippenhokje. We beginnen met drie of vier kippen en als het bevalt nemen we er meer. Het hok kan dan gemakkelijk uitgebreid worden zodat de kippen genoeg ruimte houden. Of we al kippen hebben? Nou nee…… eerst gaan we nog een midweek op wintersportvakantie. Die kippen moeten dus even wachten tot na de vakantie. Om buurman Guy er nu gelijk mee op te zadelen is ook weer zoiets.

Het restaurant in een nieuw jasje

sur-yonne-restaurant

Na de bibliotheek is het restaurant aan de beurt voor een nieuw jasje. De muren worden zachtgeel geverfd en het plafond opnieuw gewit. De trap en de muur achter de kachel krijgen een warme terracotta kleur. Annemieke heeft hier schitterende verf voor uitgezocht. Helaas moet Peter het aanbrengen, want ja ‘mon dos hè!’ Het is een hele klus maar het resultaat mag er zijn. De lampen worden met prachtige electra draden opgehangen en de kachel gaat vervangen worden door een prachtige kachel van het merk “Godin”. Helaas is de kachel nog niet geleverd en kunnen we het restaurant nog niet verder inrichten maar het ziet er nu al schitterend uit.

À BIENTÔT, PETER & ANNEMIEKE