Bourgognewijnen


Bourgogne wijnen MorvanDenken wij aan Frankrijk denken wij aan wijnen.
De Morvan is het regionale park in de Bourgogne. De Bourgogne is één van de grootste wijngebieden van Frankrijk. Het wijngebied Bourgogne is verdeeld in vijf districten. Van noord naar zuid zijn dit Chablis, Côte d’Or, Chalonnais, Mâconnais en Beaujolais. Het beroemdste is de Côte d’Or met Beaune als hoofdstad en Nuits-Saint-Georges als tweede belangrijke wijncentrum. De meeste witte wijnen worden gemaakt van de Chardonnay en de Aligoté druif. De rode wijnen van de Pinot Noir en de Gamay druif (voornamelijk voor de Beaujolais).

De zuidelijkste punt ligt net boven Lyon, de Beaujolais. Naar het noorden toe vindt u de Côte d’Or bij Beaune. Hier komen de mooiste wijnen vandaan. In het noordelijkste puntje vindt u de Chablis. Hier komt u nagenoeg langs wanneer u naar Sur Yonne rijdt.
U kunt u wijnverkenningstocht per auto of te voet doen. Zowel in Auxerre als in Beaune is door de plaatselijke VVV wijnwandelingen uitgestippeld. Laat u verrassen door de geweldige uitzichten over de schitterende wijnvelden van de Bourgogne. De wandelingen door deze wijngebieden worden ook wel de Randonnées de Vignoble genoemd.

Tannay is een plaats in de buurt van Sur Yonne die men aandoet voor de wijngaarden en de wijn. De Tannaywijn is meestal een witte wijn, gemaakt van melon- en chadonnay druiven, een heel respectabel brouwsel dat stellig een ommetje waard is. Breng een bezoek aan ‘Les Coteaux de Tannay’ een coöperatie van de wijnbouwers van de streek van Tannay. Proeven is mogelijk in de 16de-eeuwse kelders, die u ook kunt bezichtigen. U wordt met raad en daad bijgestaan, verkoop ter plaatse.

Meer informatie over de prachtige omgeving van Hotel Camping Sur Yonne op morvan.beginthier.nl