Betterave au fromage de chèvre


“Bietjes met geitenkaas”

Gebruik voor dit heerlijke voorgerecht bietjes uit eigen tuin. Het afgelopen jaar hebben we een grote oogst bieten uit onze groentetuin mogen halen. Wat een genot, wat een diepe aardse smaken en verrukkelijk zoet! Het koken is even afzien want ‘wat stinkt dat verschrikkelijk’! Mocht je niet over een groentetuin beschikken of over vrienden die een groentetuin hebben koop dan verse biologische rauwe of gekookte bieten.

Ingrediënten voor 4 personen:
• 320 gram gekookte bieten
• 1 crottin de Chavignol (harde, gedroogde geitenkaas)
• 100 gram rucola
• Goede kwaliteit olie / frambozenazijn
• Peper / zout

Bereiding:
Snijd de bieten in kleine blokjes. Maak een vinaigrette van 3 delen olie en 1 deel frambozenazijn. Voeg eventueel extra frambozenazijn toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en een klein beetje basterdsuiker. Als de bieten lekker zoet en vol van smaak zijn laat ik de basterdsuiker achterwege. Meng de bietjes door de vinaigrette en laat ze een uur, op kamertemperatuur, staan.
Verdeel de rucola over 4 kleine borden. Leg een ronde vorm, circa 5 centimeter doorsnede, op de rucola en vul deze met de blokjes biet, ongeveer 3 centimeter. Druk de bietjes voorzichtig aan met een lepel en verwijder de ring.
Schaaf of rasp de crottin over de bietjes

Serveren met stokbrood
Bon appétit!!

Bronvermelding: eigen recept, we hebben dit gegeten in een restaurant in Sancerre en thuis mee geexpirimenteerd tot de smaken ons aanstonden.